نکات نامگذاری کمپانی در قالب های متفاوت ثبتی
یکی از مهم ترین عواملی که تاثیر بسزایی در کار های آتی یک کمپانی و موفقیت آن خواهد داشت , تعیین نامی مطلوب برای کمپانی میباشد . تعیین اسم کمپانی دارنده قواعد و می بایست و نباید های اکثری است و بعضا از آن ها هم با دقت به قالب انتخابی اشخاص گوناگون هست , پیرو این مقاله به بررسی این نکات خوا هیم پرداخت , لطفا با ما همراه باشید .
سازه بر مقررات تجارت قالب های تجاری مختلفی در میهن ما قابل ثبت میباشد که عبارتند از :
کمپانی دارای مسئولیت محدود
کمپانی سهامی مختص و عام
کمپانی تضامنی
کمپانی تعاونی
کمپانی نسبی
کمپانی مختلط سهامی و کمپانی مختلط غیرسهامی
این قالب ها هر کدام دارنده شباهت و تفاوت های بخش اعظمی در ضوابط میباشند و درخواست کنندگان ثبت کمپانی با دقت به مسئله عمل کمپانی , تعداد شرکاء و رابطه ها آنان و همینطور میزان مسئولیت آن ها برعلیه مخاطبین کمپانی قالب مطلوب را برای عمل خویش گزینش میکنند .
ضوابط مرتبط با نامگذاری شرکت های در قالب های گوناگون ثبتی :
طبق ماده 94 ضابطه تجارت برای اسم کمپانی می بایست عبارت ( دارای مسئولیت محدود ( قید شود و همینطور اسم کمپانی مسئولیت محدود نباید متضمن اسم هیج یک از شرکاء باشد در غیر اینصورت شریکی که نام وی , در اسم کمپانی قید شود , در کمپانی مسئولیت تضامنی خواهد داشت .
طبق ماده 117 در اسم کمپانی تضامنی می بایست اسم دستکم یک کدام از شرکا ذکر شده و بااین حال بایستی ازعبارتی از قبیل ( و شرکاء و پسران , و فرزندان و … ) استعمال گردد .
طبق ماده 141 در اسم کمپانی مختلط غیر سهامی بایستی از عبارت ( کمپانی مختلط ) استعمال گردد و دستکم اسم یکی شرکا ء ضمانت کننده هم قید شود .
طبق ماده162 کمپانی مختلط سهامی شرکتی است که پایین اسم مخصوصی در میان جمع سهم دار دارای تعهد محدود و یک یا این که یکسری نفر سهم دار ضمانت کننده تشکیل می شود . درج عبارت کمپانی مختلط سهامی در اسم کمپانی و اسم یک کدام از شرکاء ضمانت کننده واجب است .
طبق ماده 184 برای اسم گذاری کمپانی نسبی هم درج عبارت ( شرکت نسبی ) و دستکم اسم یک نفر از شرکاء الزامی است .
ضابطه تجارت تصویب شده 1347 اگرچه راجعبه شرکت های سهامی ( مختص وعام ) هیچ ماده ای را به صراحت در ضابطه ذکر نکرده البته از تبصره ماده 4 لایحه مزبور این دستور قابل به کار گیری است که در اسم گذاری موسسات سهامی هام و یگانه عبارت شرکت ها سهامی عام و مختص بایستی گذشته از اسم کمپانی یا این که بعد فارغ از مسافت ذکر شود .
تاکید رسمی بر استعمال از گونه قالب کمپانی در کنار اسم شرکتهای بدین ادله است که مخاطبین به سادگی تشخیص دهند که با چه تیم ای و با چه ماهیتی وارد همیاری میگردند و با کسب درایت از مقررات متداول بر آن ها میتوانند به بخش اعظمی از نکات حیاتی کمپانی نظیر حدود مسئولیت شرکاء و تعهدات آنها و میزان سرمایه و . . . . را بررسی کنند .
اما گزینش اسم کمپانی به غیر از مواقعی که درباره با گونه های قالب ها بدان اشاره نمودیم دارنده می بایست و نباید های دوچندان دیگری هم میباشد .
بطور نمونه سازه بر مقررات , از این مورد ها نمیتوان در اسم گذاری موسسه ها به کار گرفت :
- اسم هایی که اختصاص به سازمان های مدنی و کشوری دارا هستند .
- استعمال از اسم ها فرنگی ممنوع است .
- به کار گیری از اسم هایی که مخالف موارین فقاهتی , نظم همگانی , یا این که واژهای بی محتوا باشند هم ممنوع است .
- اسم های که در آن از لفظ ها مستهجن و مغایر خلق حسنه مصرف شده باشد .
- اسم یا این که اسم اختصاری یا این که حروفی که رسماَ وابسته به دولت باشد از قبیل کشورایران , مرز و بوم , ناجا .
- اسم گزینش شده در شرایطیکه با به کار گیری از پسوند , عده مثل ( ون , ین , ها , وامثال اینها ) بیشتر یا این که حذف شده باشد قابل ثبت نیست .
- اسم هایی که به شیوه منحرف کننده ایی مشابه اسم ثبت شده دیگری باشد قابل ثبت نمیباشد .