مقررات ثبت شرکت ها راجع به شعبه شرکت خارجی
شعبه کمپانی فرنگی
همانطور که اشاره شد , مهمترین دلیلی که یک کمپانی فرنگی به تاسیس شعبه در سرزمین دیگری مبادرت میکند , بازاریابی است . صادرکنندگان اکثر اوقات بدین سود می رسند که تجارت از روش شعب یا این که شرکتهای فرعی بازارهای جدید ای را بر روی تولیدها آنها می گشاید و مشتمل بر ادله پرورش قابل توجهی میباشد . بدین ترتیب برای به وقوع پیوستن چنین هدفی ممکن است کمپانی فرنگی به تاسیس شعبه یا این که کمپانی فرعی مبادرت کند .
تفاوت با اهمیت گزینش کننده در بین این دو دسته قالب حقوقی در آن است که شعبه صرفا قسمتی از وجود صادرکننده در مرزوبوم فرنگی است و از روش دایر کردن دفتر کار یا این که شعبه , صادر کننده شخصاَ در آن مرزوبوم حاضر است , سوای آن که شخصیتی مختلفی و جداگانه از کمپانی با اهمیت داشته باشد . بدین ترتیب در صورتیکه شعبه کمپانی فرنگی درخواست کننده اخذ اعتبار بانکی باشد , بانک به دریافت وثیقه یا این که ضمانت از کمپانی فرنگی مبادرت نمی کند . چون دیون شعبه خویش به خویش دیون کمپانی اساسی خواهد بود . با وجود این موسسه فرعی خلاف شعبه , شخصیت حقوقی جدا از کمپانی فرنگی حیاتی در مملکت فرنگی که در آن به ثبت رسیده است , کسب مینماید و چنان چه درخواست کننده اعتبار بانکی باشد , بانک ممکن است ضمانت واجب را از سمت کمپانی مامان برای تضمین دیون کمپانی فرعی درخواستکردن کند .
ماده 2 آئین طومار ثبت شعبه یا این که نمایندگی , شعبه کمپانی فرنگی را چنین تعریف میکند : ( شعبه کمپانی فرنگی , واحد محلی تابع کمپانی مهم است که مستقیماَ قضیه و وظیفه های کمپانی با اهمیت را در محل انجام میدهد . عمل شعبه در محل , ذیل اسم و متعهد کمپانی اساسی خواهد بود . (
سازه بر تعریف فوق , اولاَ : شعبه واحد محلی کمپانی مهم است . یعنی با ثبت شعبه در کشورایران گویی کمپانی فرنگی در کشور ایران حاضر است ; ثانیاَ : این واحد به صورت بی واسطه مسئله و وظیفه کمپانی اساسی را در کشور ایران انجام خواهد اعطا کرد . به عبارت دیگر , صرفا در چارچوب اساسنامه کمپانی حساس , و خیر بیشتراز آن , میتواند کار نماید ; ثالثاَ : شعبه کمپانی فرنگی بانام و دارای مسئولیت کمپانی با اهمیت خواهد بود . به عبارت دیگر , تمامی مسئولیت های رسمی را کمپانی مهم خواهد داشت و در صورت لزوم کمپانی حساس پاسخگو است .
قانون ها ثبت موسسات و مالکیت های صنعتی و معنوی در بخشها آزاد تجاری – صنعتی ج . ا . ا به نحوی شعبه را تعریف کرده است که گویی منظور از آن کمپانی فرعی هست . طبق بند 7 ماده 1 قوانین مذکور : ( شعبه یک کمپانی یا این که موسسه , فرد حقوقی است که در حوزه به وسیله کمپانی یا این که موسسه اساسی که در بیرون از حوزه ساخت شده ساخته شده شدهاست و اکثریت سهام آن وابسته به کمپانی یا این که موسسه مذکور است و این فرد حقوقی جدید تاسیس , کمپانی یا این که موسسه فرعی آن به حساب آورده می شود . ( همان طور که مراعات می شود , طبق مفاد این بند معنی شعبه و کمپانی فرعی در نیز آمیخته شدهاست . چون مقرر گشته است همین که اکثریت سهام کمپانی نو تاسیس وابسته به کمپانی دارای اهمیت باشد , کمپانی مزبور ( شعبه ( قلمداد خواهد شد . حالا آن که آن چه که به صورت بنیادین از شعبه در حقوق و دستمزد تجارت در میان الملل موردعلاقه است , واحدی است که لزوماَ صد در صد سهام آن وابسته به به عبارتی کمپانی اساسی هست و فارغ از آن که شخصیتی غیروابسته داشته باشد , در واقع محل کار به عبارتی کمپانی مهم به حساب آورده می شود .