ثبت مارک تولید ها علم بنیان
بطور کلی زمانی که از محصول ها علم بنیان حرف می شود , خواسته محصولاتی میباشند که در حوزه حرفه آوری تراز بالا و یا این که دستکم میانگین قرار بگیرند . در پباده سازی چنین محصولاتی از حرفه آوری های نوین , پژوهش ها و پیشینه علمی و آزمایشکاهی استعمال شده است , غالبا چنین محصولاتی به دلیل پیچیدگی ساختار به راحتی قابل نسخه برداری برداری نیست , لیکن با اهمیت است که به وسیله مالک ایده به ثبت رسمی رسد .
تولیدات علم بنیان دارنده چند جور بندی حیاتی میباشند و هر یک از این مدل بندی ها دارنده پایین شاخه هایی هم می باشند , شاخه های حساس محصول ها علم بنیان عبارتند از :
1 - فناوری زیستی
2 - مواد توسعه یافته و تولیدها مبنی بر فناوری های شیمیایی
3 - طاقت فرسا افزار های برق و الکترونیک , لیزر و فوتونیک
4 – فناوری داده ها و ارتباطات و قابل انعطاف افزارهای کامپیوتر ای
5 - اتومبیل آلات و امکانات توسعه یافته
6 - داروهای توسعه یافته
7 - وسایل الزامات و امکانات طبی
8 - تولید ها توسعه یافته بقیه حوزه ها
مسلما یکیاز مهم ترین خصوصیات محصول ها علم بنیان , علاوه بر وجه علمی آن , نوآورانه بودن آن میباشد . وقتی که با حضور یک فرآورده نو در بازار روبرو هستیم , ثبت مارک یا این که نشانه تجاری هم از اقدامات واجب است تا جنس متبوع با نامونشان مطلوب به بازار وارد گردد و برعلیه جعل و فیک هم از حمایت های رسمی بهرمند گردد .
جهت این خواسته می توان مارک یا این که آرم تجاری برای جنس متبوع را در تراز داخلی یا این که فی مابین المللی به ثبت رسانید . ( ولی جهت ثبت فی مابین المللی آرم هم در بالا ثبت نشانه در میهن منشا الزامی است . )
حمایت از ثبت مارک محصول ها علم بنیان صرفا در مواقعی انجام می گردد که مارک دارنده خصوصیات تحت نباشد :
- از اسامی عام مانند واژه و کلمه «میز» برای کالا میز استفده نگردد .
- از لغات توصیفی مثل «نفیس» برای پارچه استعمال نگردد .
- به کارگیری از لغات گم راه کننده مثل «چرم طبیعی» برای تولیدات چرم نما مجاز نیست .
- مارک نمی بایست مغایر موازین دینی یا این که نظم همگانی یا این که خلق حسنه اجتماعی باشد .
- از درفش کشورها و آرم سازمانهای بینالمللی در مارک نمیتوان بهره مند شد
- مارک متبوع بایستی نوآورانه و خلاقانه باشد و در تعارض با علامتهای تجاری ثبت شده نباشد .
- همینطور از تشابه و تعارض با علامتهای تجاری دارای شهرت ثبت نشده هم باید جلوگیری نمود .
درصورتیکه که مایل به ثبت مارک متاع علم بنیان خویش میباشید بایستی بدانید , کریدور صادرات و معاونت علمی رشته آوری از ثبت آرم تجاری کالا علم بنیان و ثبت مارک در بین المللی علم بنیان حمایت مینماید .
در این راه این راءس در قالب حمایت از موسسه ها علم بنیان جزء مخارج ثبت نماد تجاری در کشورهای فرنگی ( میزان 70 درصد برای شرکتهای علم بنیان تا سقف 100 میلیون ریال برای هر سرزمین ) را پرداخت مینماید . این هزینه برای حداکثر سه سرزمین پرداخت خواهد شوید و همینطور ضروری است اهمیت ثبت مارک تولیدات علم بنیان در مرزوبوم فوق بهاین راس اثبات گردد .
جهت فایده مندی از این حمایت ضروری است کمپانی بعداز ثبت نماد تجاری ضمن هماهنگ شدن با واحد ذیربط در کریدور مبادرت به ارسال همگی مستندات کند و کریدور بعد از بررسی ورقه ها مثبته و ارجاع به کارگزاران مورد تأیید از روش کانون پتنت , میزان حمایت را مشخص و معلوم خواهد نمود .